Annons från Svea Vaccin

Underlätta utlandsresan – få en skräddarsydd vaccinationsplan

Snart plockar många fram resväskorna och gör sig redo för att byta ut Sverigekylan mot Thailand eller andra exotiska drömmar. Men har du koll på vilka vaccinationer du behöver? Lugn, med Svea Vaccin får du skräddarsydda lösningar som passar dig och ditt resmål. Fortsätt drömma om Thailand, så håller Svea Vaccin koll på vaccinet.


Intresserad av Svea Vaccin? Klicka här

Thailand är ett av våra populäraste resmål och har verkligen något för alla smaker. Varje år reser över 300 000 svenskar hit, och bland dessa finns såväl barnfamiljer som partyprissar och spänningssökare. Även Vietnam och andra exotiska pärlor lockar när Sverige möts av minusgrader. Det kan vara svårt att hålla koll på vaccinationer inför din efterlängtade resa, och behoven skiljer sig beroende på ålder, semesterort och reslängd.

– Det finns generella rekommendationer såsom Hepatit A och B samt Dukoral mot turistdiarré. Sedan finns även åldersrelaterade vaccin för äldre människor. När man fyllt 30 år är det dessutom viktigt att fylla på sina grundvaccin. Vi hjälper gärna till att sätta ihop en plan som passar just dig, säger Dr Ridha Hadfi på Svea Vaccin.

Få en skräddarsydd vaccinationsplan

Svea Vaccin grundades 2005 på Sveavägen 16 i Stockholm. Sedan dess har bolaget vuxit och i dagsläget finns cirka 30 mottagningar omkring i landet; från Umeå i norr till Skåne i söder. Hit kan du komma närhelst det passar dig, eftersom alla mottagningar tillämpar Drop In. Konceptet är nämligen god tillgänglighet i kombination med hög kvalitet och patientsäkerhet. Fler Svea Vaccinmottagningar är på gång och Dr Ridha Hadfi förklarar att det finns en stor efterfrågan.

– Folk blir hela tiden bättre på att vaccinera sig, blir mer uppmärksamma och kommer in och frågar. Det är precis vad vi vill. Våra patienter får fylla i en enkel hälsodeklaration som lägger grunden för en skräddarsydd vaccinationsplan.

Läs mer om Svea Vaccin

När bör du vaccinera dig inför utlandsresan?

För att säkerställa ett riktigt bra skydd inför din utlandsresa rekommenderar Svea Vaccin att du besöker en mottagning cirka 1,5 månad innan avresa. På plats finns då en specialistläkare eller sjuksköterska med särskild kompetens att ge reserådgivning och vaccinering av både vuxna och barn.

– Men du är självklart välkommen även om du är ute i sista minuten med vaccineringen. Då ordnar vi den bästa möjliga lösningen och ser till att du får en sms-påminnelse när det är dags för påfyllning, säger Dr Ridha Hadfi.